Nasze Stowarzyszenie powstało w 2013 roku i skupia ludzi, którzy bezinteresownie chcą zrobić coś dobrego dla innych. Jednym z głównych celów naszego stowarzyszenia jest propagowanie nauki udzielania pierwszej pomocy oraz edukacja z zakresu bezpiecznego uczestnictwa w ruchu drogowym. Staramy się uświadamiać jak ważne jest noszenie elementów odblaskowych. Każdy, kto do nas się zgłosi dostaje odblask by być bardziej widocznym na drodze.

Aby teorię połączyć z praktyką zakupiliśmy fantoma do ćwiczeń praktycznych, staramy się jak najczęściej organizować spotkania szkoleniowe. Zorganizowaliśmy festyn „Żyj bezpiecznie. Życie masz tylko jedno”. W czasie jego trwania każdy mógł poćwiczyć praktyczne udzielanie pierwszej pomocy, skorzystać z symulatora dachowania i symulatora zderzeń, które mogą zobrazować, czym grozi niebezpieczna jazda samochodem. Można było oddać krew w mobilnym punkcie poboru krwi z Krakowa.

W swoim „dorobku” mamy inicjatywy takie jak zabawy andrzejkowe, karnawałowe czy warsztaty kreatywne. Jesteśmy otwarci na współpracę z innymi organizacjami pozarządowymi. Byliśmy partnerem nieformalnym w projekcie Fundacji Odkryj Talent skierowanym do kobiet z terenu gminy Czernichów. Liczymy, iż z czasem uda się nam pozyskać nowych członków chcących działać na rzecz społeczności lokalnej.

Stowarzyszenie DOBRO POWRACA

* popularyzacja nauki udzielania pierwszej pomocy

* aktywizacja mieszkańców do czynnego spędzania czasu wolnego

* propagowanie bezpiecznych zachowań na drodze